Vietnamesisk glasnudelsallad med räkor

God morgon! Idag ska vi gå till BVC med Oliver på förmiddagen för att mäta och väga honom så det blir en snabb men väldigt god vietnamesisk glasnudelsallad med stekta räkor till lunch. Det här är en rätt som jag hittade på Icas hemsida och först var vi båda lite tveksamma eftersom vi inte är jättesvaga för det vietnamesiska köket men den här är riktigt god och man känner sig mätt på ett fräscht sätt efter man har ätit den. 
 
Ingredienser till 2 portioner
1 paket glasnudlar
20 stora räkor
1 kruka koriander
Saft från 2 lime
1 liten rödlök
1 msk olja
2 msk fisksås
1 msk risvinäger
2 tsk socker
1 tsk sesmaolja
 
Gör så här
Koka glasnudlarna och stek räkorna snabbt i lite smör. Låt räkorna vila på en tallrik. Blanda limesaft, olja, fisksås, risvinäger, socker och skivad rödlök i en skål och låt stå och dra i 10 minuter. Häll sedan blandningen över glasnudlarna och låt dem stå och dra åt sig av såsen i 5 minuter. Hacka koriandern. Lägg ner räkorna och korianderna i skålen med glasnudlar och blanda runt allt. Avsluta med att ringla över lite sesamolja.