God medelhavspaj

God eftermiddag! Den här helgen har det varit fullt upp hela tiden; igår var vi i Norrköping hos Felicias kusin som fyllde 2 år och idag har vi hälsat på den andra kusinen på Lilla Essingen och ätit lunch där. Nu ska vi bara vara hemma och ta det lugnt resten av dagen och förmodligen lägga oss tidigt ikväll. 
 
Jag tänkte tipsa om en jättegod paj som jag har gjort några gånger och som har lite medelhavstema eftersom det är soltorkade tomater, pesto och mozzarella i den. Den blir väldigt god och mättar bra, den här gången hade vi dessutom lite knaperstekt bacon i den eftersom vi hade fått över det från en annan måltid. 
 
Ingredienser till 6-8 portioner
3 dl vetemjöl
125 g smör
2 msk vatten
 
1 påse minimozzarella
1 dl pesto
6 körsbärstomater
1 paket bacon
6 soltorkade tomater
1 röd lök 
 
4 st ägg
4 dl mjölk 
Salt och peppar 
 
Gör så här
Blanda ihop mjöl, smör och vatten till en deg och tryck ut den i en pajform. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Strimla och stek baconet knaprigt i en panna. Skär rödlöken fint och dela körsbärstomaterna på mitten och de soltorkade i 4 delar. Strö ut baconet, löken, tomaterna, de soltorkade tomaterna och minimozzarellan jämt i formen. Klicka ut peston jämt överst. Vispa ihop äggen och mjölken och smaka av med salt och peppar. Häll äggstanningen i formen och grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 30-40 min.