Frasvåfflor med löjrom och tillbehör

God morgon! När vi åt vår förrätt på nyårsafton så visade det sig att vi hade köpt lite för mycket löjrom och därför fick vi över lite grann som vi sparade. Några dagar senare fick det bli frasvåfflor med löjrom, rödlök, dill och creme fraiche till lunch och det blev väldigt gott. Egentligen känns det lite för lyxigt att använda kalixlöjrom till våfflor men nu när vi hade det gjorde vi det och det är ju hur gott som helst =) 
 
Tyvärr blev de här våfflorna bara halvbra, det verkar som att det har blivit något glapp i vårt våffeljärn så att det bara är värme i underdelen men inte på överdelen men det blev helt okej ändå. 
 
Idag ska vi till Täby och äta kalkonlunch hos mina föräldrar (vi skulle egentligen ha ätit det på annandagen men det fick flyttas fram) och idag är det riktiga testet för att se om Felicia gillar sin nya bilbarnstol mer än sitt babyskydd. Felicia har haft en fas då hon har hatat att åka bil och bara skrikit och blivit jätteledsen efter bara några minuter i babyskyddet och hittils har hon varit gladare i sin bilbarnstol och idag till täby tar det ca 25 min enkel resa så vi hoppas att hon ska vara glad då. 
 
Ingredienser
3.25 dl vetemjöl
2.75 dl kallt vatten
4 dl vispgrädde
1 nypa salt 
 
Löjrom
Rödlök
Dill
Creme fraiche 
 
Gör så här
Rör ihop vetemjöl, salt och vatten till en slät smet. Vispa vispgrädden hårt och vänd sedan ner vispgrädden i mjölsmeten. Starta våffeljärnet och se till att det är tillräckligt varmt när du lägger i den första klicken smet. Eftersom vi har ett extra stort våffeljärn tog jag en rågad deciliter smet per våffla och det blev precis lagom. 
Servera tillsammans med creme fraiche, löjrom, dill och rödlök. 
 
 
#1 - - Dalida:

Ser så himla gott ut! Tack!

#2 - - Viktoria:

Så himla gott det ser ut!

Svar: ja det var väldigt gott =)
Lina

#3 - - Mirjam Therese:

Åh vad roligt med lite variation på våfflor. Har alltid tänkt på det som en typisk fika och inte så matigt, men nu är jag beredd att ändra mig!

Svar: Ja det är gott att variera sig lite ibland och inte bara äta våfflor med sylt utan lyxa till det lite med löjrom =)
Lina

#4 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Såg ju supergott ut! :)

#5 - - anannanland.blogg.se:

Åh vad gott!

Svar: Ja det var gott =)
Lina