Goda tekakor

God morgon! Skönt med lördag nu även om Felicia tog en väldigt tidig morgon och vaknade första gången 04.30 för att sen somna om efter en stund och vaknade igen vid 6.00 och tyckte att det var dags att stiga upp och äta frukost. Felicia äter alltid fullkornsgröt till frukost och eftersom vi bakade hemma igår blev det tekakor för mig och Oskar till frukost. 
 
Eftersom vi bara är 2 i familjen som äter bröd till frukost än så länge så är det mest praktiskt att göra portionsbröd och sen frysa in så man kan ta fram nytt varje morgon och de här tekakorna är en favorit hemma hos oss. De blir väldigt goda och saftiga och det är gott att det är lite havregryn i dem också. 
 
Ingredienser till 18 st
50 g jäst
6 dl fingervarm mjölk
12-13 dl vetemjöl 
2 dl havregryn
2 msk socker
1 msk salt 
75 g smält smör
1 ägg
 
Gör så här
Smula ner jästen i en bunke och häll över mjölken, sockret och saltet. Rör runt så att allt löser sig. Tillsätt havregrynen och låt stå 2 minuter så att havregrynen sväller lite. Tillsätt smör, ägg och vetemjöl och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter till dubbel storlek. 
 
Dela degen i 20 delar och forma tekakor av dem och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Nagga tekakorna med en gaffel och låt jäsa under bakduk i 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader och grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter. 
 
#1 - - Lena:

ser jätte goda ut :)

#2 - - Ma:

Ser så gott ut. Inget slår hembakat. Jag känner hur de doftar och sprider atmosfär av "tycker om att baka".