Smördegsinbakat äpple med vaniljglass

God eftermiddag! Igår upptäckte jag att vi hade smördeg som höll på att gå ut i kylen och några äpplen som såg lite ensamma ut i kylskåpet så då bestämde jag mig för att göra smördegsinbakade äpplen med kanel och socker till fikat. Det blev väldigt gott och det gick supersnabbt att göra och kakan håller sig i kylen i några dagar utan att bli soggig i bottnen. 
 
Ingredienser till 1 plåt 
2 rullar färsk smördeg 
3 stora granny smithäpplen 
2-3 msk socker
2 tsk kanel 
 
1 ägg till pensling 
 
Gör så här
Rulla ut ena smördegsrullen på en plåt med bakplåtspapper på. Skala och skär äpplena i tunna skivor och lägg ut dem i ett lager på smördegen, lämna 2 cm längs med kanterna. Strö över sockret och kanelen över äpplena. Lägg över den andra smördegsrullen och nyp ihop kanterna så att inget läcker ut. Pensla ovansidan med ett uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen på 220 grader i ca 30 minuter. Ät tillsammans med en god vaniljglass.