Midsommar

God morgon! Igår firade vi en väldigt lugn och mysig midsommarafton här hemma och det var Felicias andra midsommar =) Dagen började tidig vid 4.30 då Felicia sa godmorgon och då låg vi i sängen och tittade på några avsnitt av "Unga föräldrar" som är Felicias favoritprogram.
 
Till frukost åt vi goda croissanter från Picard, juice, kaffe, te, ägg och jordgubbar och det var väldigt gott. Felicia har inte smakat jordgubbar förut så hon tyckte att det var lite spännande och tittade på oss många gånger innan hon tog upp en bit och smakade men sen ville hon bara ha mer, pekade på jordgubbarna och sa "Nom nom" så vi fick stoppa henne efter några stycken. 
 
När det var dags för lunch dukade vi fram matjesill, färskpotatis, rädisor, köttbullar, prinskorv, gräddfil, gräslök, löjromsägg, crustader fyllda med creme fraiche, rödlök och löjrom samt alkoholfri öl som dryck. Eftersom det var varmt och skönt så dukade vi fram lunchen på vår inglasade balkong och satt där ute och åt och det tyckte Felicia var väldigt roligt och satt och tittade runt på allt samtidigt som hon åt sin mat (köttbullar, prinskorv, potatis och tomater). 
 
Vi är inte jätteförtjusta i sill egentligen men på midsommar och jul så äter vi några bitar var och det brukar vara rätt lagom för oss. Efter lunchen vilade vi middag allihopa och sen var det dags för eftermiddagskaffe med jordgubbstårta och efter det gick Oskar och Felicia ut och lekte i sandlådan medan jag förberedde middagen.
 
Fick inte med några bilder på tårtan eller middagen eftersom Felicia ville vara med hela tiden och hjälpa till på sitt sätt (stå och hålla en i benet och vilja komma upp i famnen) men till middag åt vi grillad oxfilé med pak choi, ugnsrostade tomater, grillad zucchini, knipplök, majskolvar, stekta champinjoner och bearnaisesås. Till det drack vi en jättegod kolsyrad äppelmust som vi brukar köpa hem ibland och det passade väldigt bra till maten.