Goda laxbiffar

God eftermiddag! Den här veckan har varit rätt intensiv så jag har inte hunnit blogga och den började i måndags med ösregn hela dagen vilket inte var så kul eftersom vi ändå var tvugna att gå ut på en promenad till en lekpark för att Felicia inte skulle börja klättra på väggarna här hemma. Efter en timme fick vi ge oss och gå hem eftersom vi var genomblöta båda två (Oliver hade det varmt och torrt i sin vagn med regnskydd). Resten av veckan har gått ganska snabbt, i tisdags var Felicia hos mormor och morfar, i onsdags var Oskar hemma med oss, torsdagen träffade vi 3 andra mammor med bebisar och igår var jag, Felicia och Oliver hos mormor och morfar. 
 
I veckan testade jag att laga en ny maträtt här hemma och det var laxbiffar med lite asiatiska smaker som vi åt med klyftpotatis och en matyoghurt med limesaft i. Biffarna blev väldigt goda och hela familjen åt med god aptit (Felicia kan vara lite tveksam till fisk ibland men här åt hon en hel biff själv). 
 
Ingredienser till 4 portioner
4 portionsbitar lax
1 tsk salt
1 ägg
1 kruka koriander
2 msk riven ingefära
2 msk ströbröd
1 tsk sambal oelek
 
Gör så här
Mixa alla ingredienser till biffarna i en matberedare så att det blir en hyfsat jämn smet. Forma smeten till biffar och lägg på en tallrik. Ställ in biffarna i kylen i ca 20 minuter så att de blir lite kalla, då faller de inte sönder så lätt i stekpannan. Stek biffarna så att de blir gyllene på båda sidorna i en stekpanna med lite smör/olja i. Servera med klyftpotatis och matyoghurt med saften av 1 pressad lime i.