Nyårsafton

Nu är det sista dagen på året och idag när vi var och handlade på ica så kändes det som att hela Stockholm var där samtidigt som oss. Det var hur mycket folk som helst och kön till delikatessdisken var hur lång som helst och i fiskdisken sålde de enorma humrar, en som vi såg där var för 10 personer och hade enorma klor =) 
 
Ikväll ska vi äta halstrade pilgrimsmusslor á Tommy Myllymäki till förrätt, stekt oxfilé med bakad potatis till varmrätt och en vaniljpanacotta med äppel och päronkompott till efterrätt. Det blir även lite kanapéer i form av krustader med stenbitsrom, rödlök, dill och smetana innan middagen. Eftersom jag är gravid blir det alkoholfritt till middagen för mig; köpte 2 stora flaskor äppelcider och min man får dricka vin och bubbel. 
 
Om ni inte har bestämt er för vad ni ska äta till nyårsmiddag än kommer här några förslag: 
Råraka med löjrom och klassiska tillbehör
Färsk pasta med oxfilé och rosmarinssås, recept finns här 
Vit chokladpanacotta med färska bär, recept finns här