Jättegod färsk pasta till middag

Idag har vi ätit färsk pasta med fläskfilé och rosmarinsås till middag och det är vårt absoluta favoritrecept här hemma och har varit en av mina favoriter i snart 20 år. I orginalreceptet ska det vara oxfilé och ett örtsmör på köttet men det har bytts ut till fläskfilé och så hoppar vi över smöret. 
Ingredienser
Fläskfilé ca 8-900 g. 
Smör att steka i 
Salt, peppar, torkad rosmarin
 
Rosmarinsås
5 dl creme fraiche 
1 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
4 msk koncentrerad kalvfond (helst touch of taste) 
1 tsk torkad rosmarin 
 
Färsk pasta
2 paket färsk pasta, jag använder fettuccini men ta den du tycker bäst om 
1 ask körsbärstomater
1 hackad vitlöksklyfta
4 msk balsamvinäger
50 g smör
2 nävar ruccola
 
Gör så här: 

Börja med att ta bort alla senor och putsa fläskfilén fin. Skär den i lagom stora skivor, jag brukar skära ca 2 cm breda skivor. Sätt på pastavattnet i en stor kastrull. Dela körsbärstomaterna på mitten och hacka ruccolan grovt. Krydda fläskfilén med salt, peppar och rosmarin och stek läskfilén tills den är genomstekt.
 
Blanda ingredisenerna till rosmarinsåsen i en kastrull och låt koka upp och sen småputtra i 5 minuter. 
 
Smält smöret till den färska pastan i en stekpanna och lägg sedan i vitlöken, ruccolan och tomaterna och låt de svänga runt i smöret. Tillsätt balsamvinägern efter ca 2 minuter och ta sedan av stekpannan från plattan. Lägg i den färsta pastan i det kokande vattnet och koka i 2-3 minuter, den ska fortfarande vara lite al dente. Häll av pastavattnet och häll sedan över tomat och ruccolablandningen över pastan och blanda runt försiktigt. 
 
Lägg upp pastan på en tallrik, lägg på fläskfilén och häll på generöst av såsen (det ska vara mycket sås), ät och njut!