Grillsäsongen har börjat

Nu känns det verkligen som att det har blivit sommar på allvar och för några dagar sen grillade vi för första gången på balkongen i år. Jag har fått det stora nöjet att få prova några olika produkter från Beriksson och på grillkvällen testade vi några av dem tillsammans med min mans bror och hans fru. 
 
Middagen började med en fördrink som bestod av en jättegod lemonad med ingefära och citron som jag har gjort förut, receptet hittar ni här. Som tilltugg till drinken hade vi 2 sorters grisinetti från Bontá Lucane med smak av ost & lök samt tomat & chili och de blev väldigt populära och stod kvar på bordet under hela middagen och åts även till ostbrickan. De var salta, knapriga och skålarna fick fyllas på några gånger under kvällen =) Här kan ni köpa dem. 
Sen var det dags för förrätt som bestod av en ceviche med räkor, lax, avokado, koriander, vitlök, lime, olivolja och salladslök och den blev väldigt lyckad. Ceviche är ju väldigt praktiskt att ha som förrätt eftersom man kan förbereda allt dagen innan om man vill och låta den stå och dra till sig extra smak under natten.
Till varmrätt grillade vi entrecote och serverade den tillsammans med en hemmagjord tzatsiki och en stor grönsallad med rädisor, tomater, gurka, salladslök, avokado och fetaost. Istället för att hälla en dressing över salladen i salladsskålen så ställde vi fram olivolja och vinäger så att alla fick blanda sin egen dressing på tallriken. Olivoljan är från Olio & Orti och hade en ganska kraftig och god smak och vinägern är en vitvinsvinäger med smak av fläder från Resville och den var riktigt riktigt god och gav mycket smak utan att bli sådär stickig som vitvinsvinäger kan vara. Här hittar ni återförsäljare av olivoljan och här för vitvinsvinägern med flädersmak. 
Jag tycker att det är trevligt att servera en stor sallad till grillat och nu på sommaren så är det gott med lite lättare tillbehör till köttet. Köttet hade fått en enkel marinad på olivolja, salt och peppar och precis innan grillningen penslade vi på 2 olika sorters glazer fån Yanuq med smak av chili & passionsfrukt samt chili och ingefära.
 
Glazerna var väldigt goda och min favorit blev den med chili och ingefära, båda glazerna var medelstarka och gav mycket smak til köttet. Här kan ni köpa glazerna. 
Som dryck till varmrätten testade vi 4 olika sorters alkoholfria mousserande drycker från Baladin och det passade jättebra och det var kul att få testa vilken man tyckte passade bäst till maten. Det vi kom fram till var att den med smak av ingefära var den med mest vuxen och lite besk smak och passade bra till varmrätten medan den gula var den sötaste och den som nog passar bäst som sällskapsdryck. Den med smak av cola var väldigt god och det smakade inte som en vanlig coca cola men man kände ändå igen colasmaken. Här kan ni hitta dem. 
Till efterrätt hade jag gjort en citroncheesecake med en passionsfruktsgelé och det blev den godaste cheesecaken jag någonsin har gjort eller smakat, den blev riktigt lyckad och väldigt snygg =) 
Som avslutning på kvällen dukade vi fram en ostbricka med en gryuierost, brieost och en chevreost som vi serverade tillsammans med havssaltade kex och grisinettin. Vi blev alla väldigt mätta och belåtna och hade en jättetrevlig kväll tillsammans =) Receptet på cevichen och cheesecaken kommer inom kort! 
I samarbete med Beriksson 
#1 - - ɑ n n i k ɑ:

Mumsigt :D

Svar: Väldigt gott =)
Lina

#2 - - Sara:

Grillat är såå gott :) Och vilken vacker cheesecake du gjort :)

Svar: Ja det är ju såå gott med grillat och ett säkert sommartecken ☺
Lina