Köttbullar med potatismos, gräddsås och lingonsylt
Igår åt vi de här jättegoda köttbullarna tillsammans med potatismos, gräddsås och lingonsylt till middag och det blev riktigt gott. I helgen satt jag och tittade lite på gamla avsnitt av Pernillas jul på tv4play och då gjorde hennes svägerska Jessica de här köttbullarna och då blev jag sugen på att göra dem. Köttbullar är något jag vill göra från grunden hemma, gillar inte alls de studsbollarna som man kan köpa färdiga i affären.
Ingredienser
500 g köttfärs
2 msk kalvfond
1 tsk fransk senap
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
1 hackad gul lök
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 ägg
Gör så här
Rör ihop ägget, ströbrödet, löken, salt, peppar, mjölken, senapen och kalvfonden i en skål och låt stå och svälla i 5 minuter. Blanda sedan ner köttfärsen och se till att allt är jämt fördelat i köttfärsen. Rulla köttbullar i önskad storlek och stek dem sedan i en varm stekpanna tills de är genomstekta. Servera tillsammans med potatismos, gräddsås och lingonsylt.