Greklandsresan del 3 av 3

Nu är vi framme vid den tredje och sista delen i vår Greklandsresa och det var en väldigt trevlig del. En av våra sista kvällar gick vi faktiskt på en temamiddag som ingick i vårt all inclusivepaket med det orginella namnet "Gala dinner" på Mirabello. Det bestod av en 5-rätters meny, tända ljus och "romantisk mat" och det var väldigt trevligt och gott, personalen där var väldigt uppmärksam och trevlig och gav en massor av uppmärksamhet. 
 
Vi är jättenöjda med vår resa till Kreta och det här var ett jättetrevligt hotell med väldigt bra service och mat, det enda negativa var väl att det inte fanns wifi på rummet, att det ligger 1,5 timmes bussresa från flygplatsen och att det är 3 km till närmsta by så att man är lite isolerad på hotellet. 
Här kommer lite bilder från all god mat vi åt på buffén, beachbaren och Mirabello de sista dagarna =) 
 
 
 
 
 
 
 

Goda havrekakor som smälter i munnen

De här kakorna är med i min top-10 lista på favoritkakor och de här kakorna kan man alltid lita på blir bra. Havrekakor har en sån god smak och blir sådär goda och spröda så att de smälter i munnen och det är nästan omöjligt att bara ta en kaka. 
 
Ingredienser
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
125 g smör 
1 dl socker
 
Gör så här
Blanda samman alla ingredisenserna och kör i en köksmaskin tills det blir en deg. Dela degen i 30 delar och rulla små bollar av dem. Platta till bollarna lätt och lägg dem på en bakplåtspappersförsedd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15 minuter. Låt svalna.
 
 
 
 
 

Greklandsresan del 2 av 3

På vårt hotell fanns det 2 a la carterestauranger som vi åt på några kvällar den veckan för att få lite variation och inte bara äta buffén på The main resturant. Restaurangerna heter Mirabello och Symposium och Mirabello serverade medelhavsinspirerad mat och Symposium mer inritkat på Grekisk mat. Mirabello låg vid vattnet och hade en jättefin utsikt över Mirabellobukten medan Symposium var en restaurang ute i en lummig trädgård. 
 
På de 2 restarurangerna fanns det vissa saker på menyn som ingick i vårt all inclusivepaket och andra saker som man fick betala för men vi tyckte att utbudet var så bra på det som ingick så vi kände inte att vi behövde välja till något. En sak som vi upptäckte på restaurangerna var att deras uppfattning om vad en förrätt är inte riktigt stämde överens med vår; det var otroligt stora portioner och man var väldigt mätt när man gick därifrån. 
 
Visa fler inlägg