Kalljästa frukostfrallor á la Ernst

God morgon! Som ni vet har jag testat lite olika recept på frukostfrallor och den här gången blev det kalljästa frukostfrallor efter ett recept av Ernst Kirchsteiger. Jag gjorde om receptet lite och la till torkade aprikoser och tranbär i degen och det blev väldigt gott och det var bekvämt att baka ut frallorna redan på kvällen och lägga på plåten så man bara behövde sätta in dem i ugnen på morgonen. 
 
Ingredienser till 12 frallor 
3 dl ljummet vatten
2 msk olja
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
7 dl vetemjöl special
2 dl torkad hackad frukt 
1 äggvita till pensling
Frön till dekoration 
 
Gör så här
Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt de andra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 12 bitar och rulla varje bit till en rund bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur i 15 min och plasta sedan med plastfolie och ställ in i kylen över natten. Pensla med uppvispad äggvita och strö på frön. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 225 grader och grädda i ca 20 minuter. 
 

Vegetariska zucchinibiffar

God eftermiddag! Nu är det en ny vecka igen och idag har jag haft lite egentid eftersom Oskar och Felicia har varit hos Felicias kusin Hjalmar och fixat lite med lampor och bokhyllor. Vi började dagen med en storhandling på willys där Felicia inte var helt nöjd och satt och tjoade i sin vagn eftersom hon var trött så hon däckade när vi kom hem och när hon vaknade var det dags att åka till kusinen. 
 
En av Felicias favoriträtter är de här zucchinibiffarna som vi brukar göra hemma och eftersom de både är billiga och enkla att göra så serveras de ofta till middag. 
 
Ingredienser till 4 portioner
1 stor zucchnini
1 paket fetaost
2 st ägg
3 msk mjöl
Salt och peppar
1 lök
1 vitlöksklyfta
 
Gör så här
Riv zucchinin på den grova sidan av rivjärnet och lägg i ett durkslag och krama ur så mycket vätska du kan. Hacka löken fint och riv vitlöken och lägg i en skål. Smula sönder fetaosten och lägg den i samma skål tillsammans med äggen, saltet och pepparn. Tillsätt zucchinin och mjölet och blanda runt så att du får en ganska fast smet. Stek med lite smör i en stekpanna, det går åt lite mindre än 1 dl smet till varje biff. Jag serverade mina biffar med en tzatsiki och grönsallad. 

Supergod carbonara till middag

God kväll! Idag har vi ätit en supergod spagetti carbonara till middag och det var som vanligt hur gott som helst. Det är rätt bekvämt att göra carbonara till middag för det går snabbt att göra, är enkelt och det blir väldigt gott =) Felicia fick inte äta carbonara till middag eftersom vi tyckte att det var lite för salt för henne med både parmesanost och bacon så hon fick kycklingfilé med kokt potatis och broccoli istället och det var hon väldigt nöjd och belåten med. 
 
Ingredienser till 4 personer
4 portioner spagetti
2 paket bacon
1 dl riven parmesanost
2 st ägg
2 dl vispgrädde
1 finriven vitlöksklyfta
 
Gör så här
Koka pastan så att den är al dente och häll av vattnet.Skär baconet i lagom stora bitar och stek dem knapriga i en stekpanna. Vispa ihop äggen och vispgrädden med vitlöksklyftan och parmesanosten. Lägg i baconbitarna i kastrullen med pastan och rör runt lite. Häll över äggblandningen och rör runt så att pastan täcks av såsen på en platta med mycket svag värme på, ta av från värmen när såsen har blivit krämig och täcker pastan. Servera med lite riven parmesanost på. 
 
Visa fler inlägg