Kyckling red thai curry

Även fast jag tycker om att prova mat från olika länder har jag varit jättedålig på att prova att äta och laga thailändsk mat men nu tänkte jag prova lite mer. Jag tycker ju om konceptet med wokade grönsaker, kyckling/räkor, kokosmjölk och mycket smakrika kryddor så man får väl prova sig fram lite. Det här blev det första jag provade och fuskade lite och köpte en påse färdig kryddmix, det blev väldigt gott med en lagom hetta (även om Oskar drack 5 glas vatten till middagen). 
 
Ingredienser till 4 portioner
4 st kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk
1 påse thai red currykrydda
0.5 st zucchini
10 champinjoner
1 gul lök
1 röd paprika
 
Ris till servering
 
Gör så här
Skär kycklingen i små bitar och stek kycklingen så att den nästan är färdig. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och woka dem hastigt i en stor panna med lite rapsolja i. Lägg ner kycklingbitarna, kokosmjölken och kryddorna och låt puttra i 10 minuter så att kycklingen blir färdig och allt har tagit smak av varandra. Servera med kokt ris. 
 
 
 
 

The Fork

Sponsrat inlägg 
Som ni vet så älskar jag och min man att gå ut och äta på restaurang och det intresset har inte blivit mindre sen Felicia kom, vi får däremot välja restauranger med lite mer omsorg så att det ska fungera att ta med henne i barnvagn. Nu i juni har jag inlett ett samarbete med TheFork som är en dottersajt till Tripadvisor och som man kan använda för att boka bord och hitta restauranger. 

Som ni kanske såg i slutet av förra veckan besökte vi restaurangen Black Swan och det var första gången jag testade TheForks bokningsapp och det funkade jättebra. 

TheFork har både en vanlig hemsida och dessutom en app som man kan ladda ner på mobilen för att enkelt leta reda på en restaurang, titta på delar av menyn, se andras omdömen och till slut boka bord på restaurangen. Jag tycker att det är enklast och smidigast att boka via appen eftersom man oftast har mobilen med sig och snabbt med några klick kan hitta en passande restaurang och boka bord. En sak som är bra är att om man har aktiverat platstjänsten på mobilen så kan man leta efter restauranger nära där man befinner sig och få tips om restauranger man inte hade en aning om fanns innan och därmed vidga sina vyer lite =) 

En bonusgrej med TheFork är att man får yums som är en slags bonuspoäng som man får när man har ätit på en restaurang som man har bokat bord på via TheFork och sen ätit på. De här yumsen kan man sedan använda som rabatt för framtida restaurangbesök man bokar via TheFork. Varje bokning ger 100 yums och när man har samlat ihop till 1000 yums så kan man använda sig av rabatten så ju mer man går ut och äter; ju mer bonuspoäng får man -  perfekt för mig som älskar att gå ut och äta och dessutom kunna samla på mig poäng för att få rabatt =) 

Helstekt oxfilé med hemmagjorda pommes

God morgon! Idag ska vi åka till Gotland och Tuffs är hemma med mina föräldrar som tittar till honom när vi är bortresta. Vi har packat nästan allt nu och det är hur mycket saker som helst som ska packas med till Felica så bilen kommer att bli full, tur att vi inte ska ta med oss Tuffs också för han har också massor av saker som ska med när han är ute och reser. 
 
Här kommer ett jättegott recept på helstekt oxfilé i ugn med hemmagjorda pommes till =) 
 
Ingredienser till 4 portioner
1 kg oxfilé 
Salt och peppar
12 stora potatisar 
Rapsolja 
Smör att steka i 
 
Oxfilén 
Ta ut oxfilén ur kylen 1.5 timmar innan du ska tillaga den så att den blir rumstempererad. Sätt ugnen på 150 grader. Salta och peppar oxfilén runt om och bryn den snabbt på alla sidorna i en stekpanna med lite smör i. Sätt in en ugnstermometer på i mitten av filén och tillaga i mitten av ugnen tills köttet är 53 grader. Ta ut och låt vila i 15 minuter. 
 
Hemmagjorda pommes
Skölj potatisen och skär den sedan i stavar och lägg på en ugnsplåt tillsammans med olivolja och salt. Tillaga i mitten av ugnen på 225 grader tills pommesen är krispiga på utsidan och mjuka i mitten. 
 
Visa fler inlägg