Krämig och god New York Cheesecake

God morgon! Idag ska jag och Felicia gå på skansen med Felicias mormor och morfar så snart ska vi packa allt och gå iväg till tunnelbanan. Just nu är det inte så roligt väder ute, det ser rätt grått, kallt och blåsigt ut men om man ska tro väderprognosen ska det bli fint väder mitt på dagen med sol och 21-23 grader så jag hoppas att det stämmer. 
 
Igår gjorde jag den här goda cheesecaken med blåbär och vit choklad efter ett recept av Leila Lindholm (jag glömde dock vispgrädden som ska vara i smeten men det blev bra ändå). För att vara en cheesecake går den rätt snabbt att göra, det som tar tid är att den gärna ska stå i kylen och kallna i några timmar men det är väl värt väntan =) Receptet på cheesecaken hittar ni här
 
 
 
 
 

CAOS

God eftermiddag! När jag var gravid med Felicia så gick jag på MVC på Mamma mia söder som ligger på Götgatan nära Ringens köpcentrum. Ibland var jag ute i lite för god tid och gick omkring lite i Ringen och då såg jag att de hade gjort om väldigt mycket där sen sist jag var där och att det fanns massa nya spännande matställen där. 
 
När jag googlade lite på vilka nya maställen som fanns i Teatern (det är det som matstället kallas), så såg jag att det fanns en restaurang där som Stefano Catenacci är delaktig i - nämligen CAOS. CAOS är ett matställe som serverar olika smårätter och där 3 smårätter är lagom till lunch (kostar 100 kr) och i helgen provade vi det. 
 
Jag tog en flankstek med asiatisk glasnudelsallad, sashimi på bleka och lätthalstrad lax med bärsallad och Oskar tog flankstek med asiatisk glasnudelsallad, gotlandsbetor med getost och pinjenötter samt en koreansk råbiff med koriandermajonäs. Alla rätterna var riktigt goda men min favorit blev flanksteken och Oskars favorit var råbiffen (såklart). 
 
Det gick jättebra att ha barnvagnen vid bordet och det fanns rätt gott om platser när vi var där och vi satte oss precis vid CAOS och åt. Hit kommer vi garanterat att gå igen och både göra återbesök till CAOS och till de andra restaurangerna som även de har olika kända kockar. 
 
Här kan ni läsa om vad Svenska Dagbladet skrev om matställena i Teatern =) 
 

Jättegod och mysig brunch på Långbro Värdshus

Idag har vi varit och ätit brunch på en av våra favoritrestauranger; Långbro Värdshus. När jag bokade brunchen skrev jag i meddelanderaden till restaurangen att vi gärna ville ha ett bord som man kunde ha en barnvagn vid och när vi kom till vårt bord fanns det gott om plats för barnvagn och barnstol. De första 20 minuterna av brunchen sov Felicia i sin vagn och sen när hon vaknade satt hon först i mitt knä, sen i en barnstol och till sist i Oskars knä. Hon var glad hela tiden och tyckte att det fanns massor av spännande saker att titta på och skrattade mot alla som satt i närheten av oss. 
 
Brunchen var hur god som helst och det fanns ett buffébord med kalla saker, ett med varma saker och ett med desserter och ostar. Det godaste tycker jag var den inkokta laxen med asiatisk glasnudelsallad till och även creme brulen till efterrätt var riktigt god. Det här var första gången vi åt brunch på Långbro men vi kommer absolut att göra det igen =) 
 
Visa fler inlägg