Goda gårdschips

Idag är jag ensam hemma några timmar eftersom Oskar och Felicia är förbi en sväng på Oskars jobb och sen ska gå ut och äta lunch tillsammans med en kollega och hans barn så då passar jag på att ta det lite lugnt här hemma. 
 
Jag har mått väldigt illa under den här graviditeten och gör det fortfarande men något som brukar hjälpa ganska bra mot illamåendet är att äta något salt och då har det blivit lite chips då och då för att få behålla något i magen alls. Häromdagen fick jag hem ett paket från Gårdschips med deras nya chipssmak Atacamasalt och de var väldigt goda och krispiga så nu när jag har lite egentid ska jag passa på att äta lite chips i soffan och se på tv. 
 
Jag fick också hem deras olika dip-mixer och de är lite annorlunda mot de traditionella smakerna som finns i affärerna och man kan också ha dem som såser till olika sorters mat. Det fanns en rödbetsdip som jag tror är väldigt god till grillat kött så det passar ju jättebra eftersom det snart är grillsäsong (Oskar har tjuvstartat och grillade hos en kompis förra veckan men här hemma har vi inte grillat än). 
 

Mysfrukost och vagninköp

God eftermiddag! Idag är det ju jättefint väder ute så vi ska nog snart gå ut med Felicia och leka i någon park med henne så hon får gräva lite i sanden eller gunga som hon älskar, måste köpa lite sandleksaker till henne snart som hon kan ta med sig till sandlådan nedanför oss. Vi har tagit det ganska lugnt idag, är ju en liten omställning till sommartid nu men det tar väl bara några dagar innan man är inne i det.
 
På förmiddagen åkte vi till en barnaffär och tittade på en sulky till Felicia och fastnade för en Yoyo + från 6 månader så den är beställd nu och ska levereras hem till oss på tisdag kväll. Felicia är ju nästan ett år nu och vi har funderat på att köpa en mindre resevagn till henne ett tag nu som vi kan ha när vi åker båt till Gotland, åker tåg eller flyg och när man bara ska till Liljeholmen och handla lite och nu var det dags. Den vagnen vi har köpt blir väldigt liten ihopfälld och väger bara drygt 6 kg så det känns som en perfekt resevagn. 
 
Igår hade vi Oskars bror med fru och barn på frukost hemma hos oss och det var väldigt gott och trevligt. Deras lilla kille är ju 3 månader yngre än Felicia och de har väldigt roligt ihop och sitter och lånar eksaker från varandra.Eftersom det var våffeldagen igår så hade vi våfflor på frukosten också men de glömde jag ta bilder på eftersom Felicia var supertrött då och skulle sova i sin vagn men de blev väldigt goda, vi har lite smet kvar som vi kanske tar till efterrätt idag sen. 
 
Efter frukosten tog vi en promenad till Liljeholmen och stannade till vid fruktparken där och lät Felicia gunga i bebisgungan där som hon älskar och hon tyckte att det var jätteroligt och skrattade så hon skrek =) Sen tog vi tunnelbanan till Hornstull och hamnade på Lombardis och åt pizza till lunch där och bägge kusinerna uppförde sig jättebra och satt i varsin barnstol mittemot varandra och tittade på allt spännande och åt varsin barnmatsburk. 
 

Supergod jordärtskockssoppa

God morgon! Nu är äntligen Felicia frisk igen och äter som vanligt och det är vi väldigt glada för eftersom hon vägrade vätska och mycket mat när hon var magsjuk och hann gå ner strax över 500 g på den veckan. Nu är hon som vanligt igen och äter med god aptit men har fått för sig att det bara är små bebisar som ligger i famnen och dricker ersättning och välling så nu ska hon sitta i sin vagn och dricka det istället och det får hon gärna =) 
 
När Felicia var sjuk så blev det lite sådär med maten för oss eftersom all kraft och tid gick åt till att försöka få i henne mat och vätska men nu när hon är frisk kan man börja ägna lite mer tid åt matlagningen igen. Här kommer ett tips på en soppa som är både väldigt god och väldigt mättande; nämligen jordärtskockssoppa som serveras med knaperstekt bacon och stekta pilgrimsmusslor. 
 
Ingredienser för 4 portioner
800 g jordärtskockor 
1 gul lök
8 dl kycklingbuljong
2 dl torrt vitt vin
2-3 dl vispgrädde
Saft och skal av 0.5 citron
Salt och peppar
 
1 paket bacon
8 pilgrimsmusslor
 
Gör så här
Skala och hacka löken och jordärtskockorna och fräs i en kastrull med lite olja/smör. Häll på buljongen och vintet och låt koka i ca 15-20 min. Mixa slätt med en stavmixer. Tillsätt grädden och citronsaft och skal, smaka av med salt och peppar. Skär baconet i små bitar och knaperstek. Stek pilgrimsmusslorna på hög temperatur. Häll upp soppan i tallrikar och toppa med bacon och musslor. 
 
 
Visa fler inlägg