Testar olika tyllar

Jag gjorde ju creme brule till efterrätt häromdagen och då blev det mycket äggvitor över och då bestämde jag mig för att göra marängtoppar i olika färger och former och passade på att testa olika tyllar i mitt tyllset. Det blev rosa, vita och gula maränger och de blev formade som blommor och olika toppar =) 
 
Den här helgen har vi tagit det lugnt här hemma, igår var vi inne i stan och handlade lite kläder till oss båda och fikade innan vi åkte hem. Idag har vi storhandlat mat och har firat vår lilla katt som fyller 3 år idag, han ska få en råbiff på oxfilé till middag sen =)
 

Goda hemmagjorda crème brule till efterrätt

När man är ute och äter på restaurang så brukar det alltid finnas creme brule till dessert och det kan antingen vara jättegott eller mindre gott beroende på om det är gjort på riktigt eller inte. Jag tycker att det ska göras med äkta vaniljstång och vispgrädde och ha ett ganska tjockt lager med karamelliserat socker högst upp som man knackar hål på med skeden. 
 
Ingredienser till 6 portioner
6 st äggulor
1 urskrapad vaniljstång
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3/4 dl socker
 
Gör så här
Vispa upp äggulorna med sockret så att gulorna blir ljusare i färgen. Koka upp vaniljstången tillsammans med grädden och mjölken, ta av från plattan och låt svalna i 10 minuter. Vispa ner gräddmjölken under kraftig omrörning i äggulorna och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i portionsformar och grädda i mitten av ugnen på 100 grader varmluft i 60-75 minuter tills det har stelnat. Låt svalna i kylskåp några timmar eller över natten. Vid servering strör du på socker och bränner av med en brännare eller på grill i ugnen. 
 
 
 

God och alkoholfri drink

Här kommer ett recept på en god och alkoholfri drink som vi gjorde häromdagen. Eftersom jag har en liten bebis i magen så blir det ingen alkohol här hemma men även innan jag var gravid brukade jag tycka att det var kul att prova olika alkoholfria drinkar på restauranger och hemma. 
 
Ingredienser till 2 stora glas
1 dl koncentrerad rabarbersaft
4 msk pressad citron
6 dl mousserande alkoholfritt vin 
 
Gör så här
Blanda samman alla ingredienserna i en karaff och häll sedan upp dem i 2 glas. Se till att det mousserande vinet är riktigt kallt, vill man ha mer syra så tillsätter man 1 msk till citronsaft. 
 
 
Visa fler inlägg