Paus

God eftermiddag! Idag har det varit varmt och skönt ute här i stockholm och det har märkts på mina tomatplantor, vissa tomatkart har börjat skifta från illgrönt till ljusorange och det är kul eftersom det betyder att vi om några veckor har mogna tomater på balkongen =) 
 
Jag har bestämt mig för att ta en liten paus från bloggen under några veckor nu, är väldigt trött om dagarna och det finns inte riktigt tid eller kraft för att blogga den här sista delen av graviditeten. Nu är det 20 dagar kvar till beräknad förlossning (men jag hoppas att han vill komma lite tidigare) och nu vill jag bara ta det lugnt och låta dagarna gå och förhoppningsvis kunna vila upp mig ordentligt inför förlossningen. 
 
Vi hörs igen om några veckor! 

Kökets box

God eftermiddag! Idag har vi haft besök av Felicias kusin Hjalmar och hans föräldrar och vi åt en god lunch tillsammans som bestod av rotfruktssoppa med baguette, brieost, getost och 2 färskostar i ask. Eftersom jag är gravid får jag inte äta brie eller getost så jag fick nöja mig med färskosten men jag saknar verkligen att få äta dessertostar och speciellt brieost och gryiereost *mums* När lillebror är född ska jag handla hem lite olika goda lufttorkade skinkor och dessertostar som vi kan äta som sen middag när båda barnen har somnat för natten. 
 
På förmiddagen idag fick jag ett sms om att jag hade ett paket att hämta ut så jag skickade ut Oskar och Felicia på en promenad och på vägen tillbaka hämtade de ut ett paket som visade sig vara "Köktes box". Kökets box är en box som man kan prenumerera på och som kommer en gång i månaden med olika matrelaterade saker och den här gången innehöll den bland annat kakor, majsmjöl, nötter, mousserande alkoholfritt, oliver mm. Vi kommer nog inte att använda oss av alla sakerna i boxen men en hel del såg väldigt gott ut och det är alltid kul att testa nya saker =) 
I samarbete med Kökets box 

Somrig kycklingsallad till lunch

God eftermiddag! Idag har jag passat på att städa lite på balkongen som jag har mina odlingar på och det behövdes eftersom det var en del jord på golvet och en del plantor som skulle rensas bort. Det är lite krångligare att odla på balkong än i vanligt trädgårdsland och en del saker funkar helt enkelt inte, iaf inte på min balkong. Har kommit fram till att det funkar bäst att odla saker som växer uppåt istället för nedåt eftersom rotfrukter, lök, rädisor osv inte bildar knölar utan bara stor blast.
 
Nästa år ska jag bara odla olika sorters tomater och salladsgrönsaker på balkongen + mina amerianska blåbär som har överlevt 3 säsonger nu i sina krukor och verkar trivas bra. Mitt familjeäppelträd som jag köpte i våras har växt på bra men har tyvärr drabbats av en del ohyra i form av löss men vi får se om det överlever vintern, likaså jordgubbsplantorna och paprikaplantorna har fått en del löss som jag har klämt ihjäl, tycker att det är jätteäckligt med löss men jag hoppas att de försvinner snart. Tomatplantorna däremot har växt jättefint och har många tomatkart på sig och har inte drabbats av någon sjukdom (har nog haft tur och aldrig upplevt sjukdomar eller ohyra på mina tomater under åren) så det är tomater vi satsar på nästa år. 
 
Efter balkongstädningen var det dags att äta lunch och idag åt vi en lättare pastasallad med kyckling, tomater, rödlök, soltorkade tomater, spiralpasta, fetaost, sallad, krutonger och pesto och det var väldigt gott. Jag är egentligen inte så mycket för att äta kall pastasallad men den här blev riktigt god och imorgon finns det gott om rester till middagen =) 
Visa fler inlägg