Pilgrimsmusslor med mangosalsa

God eftermiddag/kväll. Idag har vi tagit det rätt lugnt här hemma eftersom jag känner mig förkyld, Oskar vaknade med huvudvärk och Felicia har nyst och snorat lite. Vi har bara tagit en liten biltur till Liljeholmens galleria för att testa Felicias nya bilbarnstol som vi har köpt och då passade vi på att äta lunch där i deras food court. 
 
Eftersom jag har känt mig förkyld ett par dagar så har Oskar varit matansvarig här hemma och häromdagen gjorde han en jättegod rätt med pilgrimsmusslor och mangosalsa. Jag älskar pilgrimsmusslor och den här rätten kan man äta både som förrätt och som varmrätt om man lägger till några fler musslor och har ett gott bröd till. 
 
Ingredienser till 2 personer varmrätt 
1 kruka koriander
1 avokado
1 mango
2 tomater
1 mild röd chili
0.5 klyfta vitlök
Saft från 1lime
Saft från 0.5 apelsin
2 msk flytande honung
2 msk olivolja
Salt och peppar
 
12 pilgrimsmusslor 
 
Gör så här
Skär avokadon, mangon och tomaterna i lagom stora bitar (ca 1 cm) och lägg i en skål. Ta bort fröna ur chilin och hacka chilin i små bitar. Skär vitlöken i små bitar och lägg den och chilin i skålen. Hacka koriandern och tillsätt den, limesaften, apelsinsaften, honungen och olivoljan till de andra ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. 
 
Stek pilgrimsmusslorna på hög värme i en stekpanna och servera sedan direkt ur pannan tillsammans med salsan. 
 

Julafton i bilder

Igår var vi hos mina föräldrar och firade jul och det var roligt, Felicia hade en röd tomteklänning och kravlade omkring på golvet och lekte med sina leksaker. På eftermiddagen åt vi ett julbord med massa goda saker och min favorit var löjrommen med tillbehör och ägghalvorna med sikrom. 
 
Vi hade med oss Janssons frestelse och prinskorv från hemköp i Älvsjö (världens godaste prinskorv). Den prinskorven är så populär att den tar slut snabbt i affären så vi fick bara ett litet paket men det räckte ändå. 
 

Mysig middag hemma

God eftermiddag! Idag har vi fixat lite här hemma inför julen, handlat mat och bara tagit det lugnt hemma. Eftersom det är så nära julen nu så kände vi för att äta något som absolut inte har med julmat alls att göra så då bestämde vi oss för att äta stekt oxfilé med pommes, stekta champinjoner, tomat och löksallad och bea. Vi använde vår airfryer igen och pommesen blev hur god som helst, krispiga, gyllene och jättegoda =) 
 
Imorgon ska jag göra janssons frestelse till julafton och Oskar och Felicia har fått i specialuppdrag att åka in till stan och köpa hem mat från Arirang till lunch. Vi har inte ätit där på länge och jag har saknat deras mat så det ska bli gott att äta det dagen innan julafton och de stänger några veckor. All deras mat är jättegod men jag tror att det kommer att bli en biff bibimbab till mig och en råbiff bibimbab till Oskar plus en extra burk med kimchi.
 
Deras kimchi är inte riktigt lika god som den kimchin vi brukar köpa i den koreanska affären som ligger lite längre bort från restaurangen men den affären har en jättesmal och brant trappa ner till ingången som man absolut inte kan köra en barnvagn i och dessutom är affären för liten för att köra barnvagn i. 
 
Visa fler inlägg