Jättegoda matmuffins med bacon och fetaost

Veckorna går ganska snabbt - det är redan fredag igen. Den här fredagen är dock inte så rolig eftersom vår lilla katt fick somna in igår kväll hos veterinären eftersom han hade fått njursvikt.Vi saknar honom redan men det är skönt att veta att han har det bra nu och inte har ont längre. 
 
När vi åt hummer i måndags sparade vi hummerskalen för att göra en hummersoppa dagen efter och till den hummersoppan åt vi de här goda matmuffinsen. Jag har inte provat att göra matmuffins förut men det blev riktigt gott så det kommer jag absolut att göra igen, det var rätt skönt att bara blanda ihop smeten och grädda på en gång istället för att ställa sig och baka bröd. 
 
Jag hade tärnad fetaost, röda och gula tomater, bacon och oregano i mina muffins och det passade bra ihop, om jag skulle ha i något mer så kanske det skulle vara soltorkade tomater i själva smeten för att ge den mer smak. Jag använde mig av mina muffinsformar i silikon och muffinsen lossnade väldigt lätt ifrån dem. 
 
Ingredienser till 12 muffins
4.5 dl vetemjöl
1.5 dl gräddfil
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 st ägg 
0.5 dl matolja 
 
1 paket bacon
24 körsbärstomater
1 paket fetaost 
2 msk oregano 
 
Gör så här
Blanda vetemjöl med salt och bakpulver i en skål. Tillsätt de andra ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i 12 muffinsformar. Tryck ner två tomater i varje muffinsform. Tärna fetaosten och skär baconet i små bitar. Tryck ner fetaostbitarna i smeten och lägg baconet högst upp. Toppa med oregano. Grädda i mitten av ugnen på 200 grader i ca 20 minuter. 
 

God lunch med vänner

God morgon! Jag kom på att jag har glömt att lägga upp bilder från vår lunch i helgen tillsammans med några vänner och deras 2 barn. Vi har inte träffat den ena bebisen på 2 månader och nu hade han vuxit massor och det var kul att se =) Vi bjöd på lite kallskuret, potatisgratäng, bröd och sallad och det blev väldigt gott.
 
Vi hade vaknat tidigt på lördagen och var bland de första kunderna på Ica Kvantum i Liljeholmen när vi var där vid 8 på morgonen och det var ingen kö alls till delikatessdisken (till skillnad från fredageftermiddagarna) så det var jätteskönt. Vi tog en supergod lufttorkad skinka, extrarökt kalkon, roslagsskinka och en kryddig salami. 
 
Felicia som har börjat äta puréer satt med vid matbordet i sin stol och åt en puré på majs och sötpotatis och nu har hon börjat förstå hur man ska göra för att äta och vill gärna äta med hela kroppen. 
 
 

En helt vanlig måndagsmiddag =)

Eftersom det är den 26 idag har vi lyxat till det till middagen här hemma och det blev både ostron, hummer och champagne =) Jag och Felicia gick till Liljeholmen imorse och gick in på Ica Kvantum där och handlade och killen i fiskdisken påpekade att jag inte var den typiska måndagskunden när jag sa min beställning på hummer och ostron =) 
 
Det är bara Oskar som tycker om ostron så han fick 6 st för sig själv och sen blev det varsin hummer och lite vitlöksbröd. Allt var supergott och till det drack vi en champagne som vi hade köpt på vår Helsingforskryssning och det är en av våra favoriter. 
 
Visa fler inlägg