Hinner inte

Hej! Jag har bestämt mig för att ta en paus på obestämd tid från bloggen då jag känner att jag inte hinner med det längre. Det är full fart hemma på dagarna med 2 barn och det finns inte tid att ta fina kort och skriva ner recept. Kommer dock att ha kvar bloggen och inte ta bort den eftersom den har massor med goda recept som jag gärna vill ska finnas tillgängliga så man kan fortfarande leta upp sina favoriter. 

Brunch på Black Swan

god morgon! Nu har veckan startat igen och den här dagen började extra tidigt eftersom Felicia tyckte att det var morgon redan klockan 5 imorse. Vi har hunnit med att ta en promenad över årstabron och sen gått hem över Liljeholmsbron och nu sover båda barnen i vagnen medan jag väntar på bussen. 
 
Igår gick vi på en förmiddagspromenad i vårt område och sen vid 12 gick vi till Liljeholmskajen och åt brunch på Black Sean som är en engelsk gastropub. De har ingen brunchbuffé utan en á la carte meny med olika rätter och jag tog deras brunchtallrik med äggröra, bacon, engelsk muffins och en krokett fylld med pulled pork. Oskar tog deras hamburgertallrik och Felicia fick äta från oss båda. Jag är inget fan av pulled pork så den lämnade jag till Felicia som glatt åt upp hela kroketten med god aptit. 
 
maten var väldigt god men i början var det lite långsam service eftersom det bara var en personal på plats men sen blev det bättre. Eftersom båda barnen sov i början och hade på sig ytterkläder valde vi att sitta ute ocj det gick jättebra, det fanns kuddar att sitta på och det var inte för kallt eller blåsigt. 
 

Goda laxbiffar

God eftermiddag! Den här veckan har varit rätt intensiv så jag har inte hunnit blogga och den började i måndags med ösregn hela dagen vilket inte var så kul eftersom vi ändå var tvugna att gå ut på en promenad till en lekpark för att Felicia inte skulle börja klättra på väggarna här hemma. Efter en timme fick vi ge oss och gå hem eftersom vi var genomblöta båda två (Oliver hade det varmt och torrt i sin vagn med regnskydd). Resten av veckan har gått ganska snabbt, i tisdags var Felicia hos mormor och morfar, i onsdags var Oskar hemma med oss, torsdagen träffade vi 3 andra mammor med bebisar och igår var jag, Felicia och Oliver hos mormor och morfar. 
 
I veckan testade jag att laga en ny maträtt här hemma och det var laxbiffar med lite asiatiska smaker som vi åt med klyftpotatis och en matyoghurt med limesaft i. Biffarna blev väldigt goda och hela familjen åt med god aptit (Felicia kan vara lite tveksam till fisk ibland men här åt hon en hel biff själv). 
 
Ingredienser till 4 portioner
4 portionsbitar lax
1 tsk salt
1 ägg
1 kruka koriander
2 msk riven ingefära
2 msk ströbröd
1 tsk sambal oelek
 
Gör så här
Mixa alla ingredienser till biffarna i en matberedare så att det blir en hyfsat jämn smet. Forma smeten till biffar och lägg på en tallrik. Ställ in biffarna i kylen i ca 20 minuter så att de blir lite kalla, då faller de inte sönder så lätt i stekpannan. Stek biffarna så att de blir gyllene på båda sidorna i en stekpanna med lite smör/olja i. Servera med klyftpotatis och matyoghurt med saften av 1 pressad lime i. 
 
Visa fler inlägg