Nyårsafton

Nu är det sista dagen på året och idag när vi var och handlade på ica så kändes det som att hela Stockholm var där samtidigt som oss. Det var hur mycket folk som helst och kön till delikatessdisken var hur lång som helst och i fiskdisken sålde de enorma humrar, en som vi såg där var för 10 personer och hade enorma klor =) 
 
Ikväll ska vi äta halstrade pilgrimsmusslor á Tommy Myllymäki till förrätt, stekt oxfilé med bakad potatis till varmrätt och en vaniljpanacotta med äppel och päronkompott till efterrätt. Det blir även lite kanapéer i form av krustader med stenbitsrom, rödlök, dill och smetana innan middagen. Eftersom jag är gravid blir det alkoholfritt till middagen för mig; köpte 2 stora flaskor äppelcider och min man får dricka vin och bubbel. 
 
Om ni inte har bestämt er för vad ni ska äta till nyårsmiddag än kommer här några förslag: 
Råraka med löjrom och klassiska tillbehör
Färsk pasta med oxfilé och rosmarinssås, recept finns här 
Vit chokladpanacotta med färska bär, recept finns här
 
 
 

God mysfrukost hemma med nybakade frallor

Igår innan jag började känna mig sjuk åt vi en god frukost hemma med nybakade frallor som hade fått stå och jäsa i kylen över natten. De här frallorna är superenkla att göra; man blandar bara ihop degen på kvällen, låter den stå i kylen och jäsa under natten och på morgonen gör man bullar av dem och gräddar dem i 20-25 minuter i ugnen och så har man färskt bröd till frukosten =)
 
Ingredienser till 10 st 
6 g färsk jäst
3.5 dl vetemjöl special
2.5 dl dinkelsikt
2.5 dl kallt vatten
1 tsk salt
1 msk olja
1 msk honung
 
Gör så här
Rör ut jästen i vattnet och honungen. Tillsätt de andra ingredienserna och arbeta ihop till en deg med hjälp av en degblandrare i ca 10 minuter. Täck bunken med en bakduk/plastfolie och låt stå i kylen under natten i minst 8 timmar. På morgonen tar du fram degen och lägger den på ett väl mjölat bakbord. Dela degen i 10 lika stora delar och lägg på en plåt. Grädda i mitten av ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. 
 
 

God och smakrik middag på Miss Voon

Igår var vi och åt middag på Miss Voon för att fira vår månadsdag och det var hur god mat som helst där. Jag tog hummertacos, löjrom och friterade vildräkor och min man tog en halv sashimi, fjordlaxtartar och oxfilécarpaccio. I vanliga fall brukar vi dela på en hel sashimi till att börja med med eftersom jag inte får äta råa fiskar eller skaldjur fick jag hoppa över det den här gången. 
 
Idag är inte en lika rolig dag, vaknade och var yr och kände mig illamående och trött och har sovit nästan hela dagen, vet inte om jag har råkat ut för någon lättare variant av magsjuka men hoppas att det går över snart. 
 
Visa fler inlägg