Söta rosa marängtoppar

Nähä det blev inget fint väder idag heller fast det såg lovande ut tidigt på morgonen. För mig så gör det dock inte så mycket, då kan jag passa på att vara hemma och testa nya maträtter och bakverk =)
 
Idag har jag gjort de här söta rosa marängtopparna som både är söta utseendemässigt och smakmässigt =) Har testat ännu en tyll i mitt tyllset och var jättenöjd, hur klarade jag mig innan jag hade det? Det är ju jättebra när man ska dekorera olika bakverk eller maträtter och även om man inte är ett superproffs i köket så blir det ändå snyggt =) De här marängtopparna är jättegoda att äta som tillbehör till glass eller bara äta som de är som godis. 
 
Ingredienser
3 äggvitor
2 dl strösocker 
1 msk citronsaft 
Röd karamellfärg 
 
Gör så här
Vispa äggvitorna till ett hårt skum (man ska kunna vända bunken uppochner över huvudet och inget ska rinna ut), tillsätt sedan citronsaften och lite av sockret i taget. Vispa tills du har fått en glansig marängsmet som blir till fasta toppar om du provar med vispen. Sätt i en blomtyll i en spritspåse och lägg i marängsmeten. Spritsa ut lagom stora marängtoppar (mina är lika stora som en enkrona i diameter) på en bakplåtspappersförsedd plåt. Grädda i mitten av ugnen i 100 grader i ca 1 timme, då ska marängerna kännas torra. 
 
 
 
 
 
 

Datenight på Griffins Steakhouse

God morgon! Idag verkar det vara lite bättre väder här i Stockholm, hoppas att det håller i sig hela dagen =)
 
I torsdags firade jag och min man vår månadsdag som vanligt och den här gången firade vi det genom att gå ut och äta på Griffins Steakhouse och det var hur gott som helst. Vi valde deras "Menu Extraordinaire" och det var verkligen något extra; först en blandning av deras förrätter, sen ett stort fat med grillat kött och goda såser och tillbehör och som dessert en slags marängswiss med blåbärssorbet, vaniljglass, maränger, mandelkakor och färska bär - MUMS.
 
Allt var väldigt gott men tyvärr blev man ju mätt ganska fort så vi orkade inte riktigt allt och om man ska vara helt ärlig så hade det varit lagom till 3 personer istället för 2. På Griffins har de väldigt trevliga och sköna fåtöljer som man sitter i när man har ett bord för 2 och det var skönt att kunna luta sig tillbaka lite när man hade ätit så att magen stod i 4 hörn =) 

Jättegoda lövbiffrullader med vitlöksfyllning

God eftermiddag! Har ni haft en trevlig lördag? Jag har haft en väldigt bra lördag hittils och brunchen på Fåfängan var god (speciellt den varmrökta laxen) så nu är vi mätta och belåtna =)
 
Måste tipsa er om ett jättebra recept på jättegoda lövbiffrullader med en vitlöksfyllning och gräddsås som vi åt häromdagen och det var hur gott som helst. Eftersom rulladerna är ganska mättande så serverades dem tillsammans med en grönsallad men om man vill kan man lägga till någon form av potatis eller ris som suger upp lite av den goda såsen.
 
Ingredienser till 2 personer 
5 stora lövbiffskivor 
100 g philadelphiaost 
1,5 vitlöksklyftor
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk havssalt 
0,5 tst citronpeppar
 
3 dl vispgrädde 
2,5 msk kalvfond 
1 tsk mörk soja 
1 msk mörk maizenaredning 
 
Gör så här 
Blanda ihop philadelphiaosten, vitlöken och kryddorna till en jämn creme. Bred ut en klick på varje lövbiffskiva och rulla sedan ihop dem till rullar. Stek rullarna i en stekpanna runt om så att de får en fin färg. Koka ihop ingredienserna till gräddsåsen och häll sedan såsen över rulladerna och låt koka i 15 minuter så att rulladerna blir möra. Servera tillsammans med en god grönsallad. 
 
 
Visa fler inlägg