Frozen cheesecake med jordgubbar

Den här cheesecaken bjöd vi på som efterrätt när vi hade vår koreanska grillkväll här hemma och den var en god och kall avslutning på middagen. Jag tycker om de flesta sorters cheesecakes som finns; både bakade, frusna och gelatinbaserade som ska stelna i kyl men nu på sommaren är det extra gott med en frusen variant. En riktigt god cheesecake behöver ju egentligen inte några tillbehör men eftersom det är sommar så blev det färska jordgubbar till. 
 
Ingredienser
3 st ägg
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker
2 msk citronsaft
200 g philadelphiaost
1.5 dl socker
15 st digestivekex 
 
Gör så här
Separera äggen och lägg äggulorna i en stor bunke och äggvitorna i en lite mindre. Vispa äggulorna med sockret och vaniljsockret ljust och luftigt. Tillsätt sedan philadelphiaosten under vispning. Vispa äggvitorna styva och vänd sedan ner dem i äggsmeten. Vispa grädden ganska styvt och vänd sedan ner den i smeten tillsammans med citronsaften.
 
Krossa digestivekexen och lägg hälften av smulorna i bottnen av en springform med löstagbar kant. Häll sedan på all smet och jämna till ytan och strö sedan på resten av kexsmulorna. Låt stå i frysen i minst 4 timmar för att bli genomfrusen. Ta fram den 15-25 minuter innan den ska serveras beroende på hur hård man vill ha den. 
 
 
 
 
#1 - - wencke kleppan:

Mye godt her. Vil gjerne følge deg.

Svar: Vad roligt att du vill följa mig ☺ ha en jättefin dag!
Lina