Spröda och goda kanelkakor
Älskar att baka småkakor och de här kanelkakorna blir sådär spröda och goda och smälter i munnen när man äter dem. Den här degen som jag har gjort de här kakorna på kan man göra massor av olika kaksorter av och jag gjorde hälften kanelkakor och hälften syltkakor den här gången.
Ingredienser till ca 50 st
5,5 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
300 g kallt smör
1 msk vaniljsocker
1 dl florsocker
1 msk vatten
1 uppvispat ägg till pensling
1 tsk kanel
2 msk strösocker
Gör så här
Skär smöret i små tärningar och lägg i en bunke. Blanda ihop florsocker, potatismjöl, vetemjöl och vaniljsocker och blada sedan ner det i bunken med smöret. Arbeta snabbt ihop det till en deg, låt vila i kylskåp i ca 1 timme. Ta fram degen och rulla små bollar av den och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ta fram en gaffel och tryck på bollarna så att de plattas till lite och får fina spår av gaffeln. Pensla kakorna med ägget och blanda ihop kanelen med strösockret och strö över kakorna. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter på 200 grader varmluft.