Sugen på en god och härlig brunchrätt?

Brukar ni äta brunch på helgerna? Jag älskar brunch och tycker att det är trevligt både att gå ut på någon bra restaurang och äta brunch eller göra en hemma. Om man inte vill göra massor av olika rätter så är det här ett bra förslag på en brunchsallad som både känns nyttig med sallad och ägg men ändå har gott knaprigt bacon =) 
 
Ingredienser
1 paket bacon
1 påse färdigblandad sallad
1 ciabatta
2 ägg
Citronsaft
Olivolja 
 
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Skär bort kanterna på ciabattan (eller behåll dem om du vill ha rustikare krutonger) och skär inkråmet i ca 2x2 cm stora bitar. Spraya lite olivolja i en ugnsfast form och lägg ner brödbitarna där. Ta fram baconet och lägg baconskivorna ovanpå brödbitarna (det kommer att göra att baconet blir knaprigt och att brödet suger upp baconfettet och blir till knapriga krutonger). Sätt in formen i ugnen 5-10 minuter tills baconet är knaprigt och krutongerna är krispiga. 
 
Koka äggen så att de blir löskokta och skala dem försiktigt. Lägg upp en hög med sallad på tallrikarna och pressa över lite citronsaft och ringla över lite olivolja. Lägg på baconet och krutongerna, toppa med ägget som du skär ett snitt i så att gulan rinner ut och blandar sig med salladen. Om man vill kan man toppa med lite hyvlad parmesanost - eller låta bli. 
 
 
 
 
 
#1 - - Paulina:

Mums! Måste testa!

#2 - - Elisa:

Skall lätt testa detta! Ser såå gott ut! :-)

Svar: Ja den är supergod =)
Lina