God carbonara

När vi var och åt på Primo ciao ciao nere vid Liljeholmskajen beställde jag ju carbonara till varmrätt och det var ingen hit för mig alls. Köttet var helt sladdrigt med massor av fett bara och rätten i helhet var alldelens för salt. Häromdagen bestämde jag mig för att göra en egen carbonara till middag här hemma så att vi skulle få äta en riktigt god carbonara och den blev lika god som vanligt. 
 
Det finns ju många olika recept på carbonara och ibland är det mer som pasta med en vitsås, bacon och ärtor men det är inte så vi lagar den här hemma. Vi har en sås på ägg, grädde, vitlök och parmesanost som man häller över pastan och baconet och sen låter värmas upp på låg värme så att den blir krämig och god. 
 
Ingredienser till 4 personer
4 portioner linguini
2 paket bacon
1 dl riven parmesanost
2 st ägg
2 dl vispgrädde
1 finriven vitlöksklyfta
 
Gör så här
Koka pastan så att den är al dente och häll av vattnet.Skär baconet i lagom stora bitar och stek dem knapriga i en stekpanna. Vispa ihop äggen och vispgrädden med vitlöksklyftan och parmesanosten. Lägg i baconbitarna i kastrullen med pastan och rör runt lite. Häll över äggblandningen och rör runt så att pastan täcks av såsen på en platta med mycket svag värme på, ta av från värmen när såsen har blivit krämig och täcker pastan. Servera med lite riven parmesanost på.