Kvällsmys med kräftor och västerbotten

Nu när Felicia har börjat lägga sig tidigare på kvällarna (runt 18.45-19.00) så har vi börjat att äta middag efter att hon har somnat eftersom det blir lugnare för alla. Tidigare har vi ätit runt 17-18 och då har Felicia suttit och varit arg i sin matstol eller babysitter och man har fått stressa i sig maten för att sen kunna lyfta upp henne. 
 
Årets kräftsäsong har ju inte börjat än (men den är inte långt borta nu!) så vi köpte ett paket frysta kräftor från förra året och åt dem en kväll tillsammans med en god västerbottenpaj. I vår familj är det jag som tycker bäst om kräftorna och Oskar som tycker bäst om västerbottenpajen, eller han tycker om kräftor men tycker att det är för pilligt att skala dem. 
 
Ingredienser
150 g smör
4 dl vetemjöl
2 msk vatten
0.5 tsk salt
 
5 st ägg
2.5 dl creme fraiche
3 dl västerbottenost 
 
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och låt den sedan vila i kyl i 30 minuter så att den blir lättare att kavla. Fodra pajformen med degen och förgrädda den i 10 minuter mitt i ugnen på 200 grader. Blanda ihop äggen, creme fraichen och västerbottenosten och häll smeten i pajformen och grädda i mitten av ugnen i 20-25 minuter.