Snabb och god vardagsmiddag

God morgon! Är fortfarande förkyld och börjar se ut som Rudolf med röda mulen men jag hoppas att det vänder snart, har ingen lust att vara sjuk längre. Som tur är har Oskar en kortare dag på jobbet idag eftersom det är Alla helgons afton så han kommer hem runt 14 så det ska bli skönt. 
 
Jag tänkte tipsa er om en jättegod och snabb pastarätt som jag brukar göra när man vill äta en god och hemlagad middag men inte har lust att stå i köket mer än 20 minuter. Den här pastarätten har kallrökt lax som bas och det ger en jättegod smak till såsen och eftersom den håller rätt länge i kylen så kan man ha ett paket med kallrökt lax i kylen så att man alltid kan svänga ihop en god maträtt. 
 
Ingredienser till 4 portioner
200 g kallrökt lax
1 kruka dill
10 champinjoner
1 burk creme fraiche med franska örter
1,5 dl vatten 
1 fiskbuljongtärning 
1 msk maizena 
1 vitlöksklyfta
1 gul lök 
4 portioner tagliatelle 
Salt och peppar 
 
 
Gör så här
Skär löken och champinjonerna i små bitar och fräs dem i en tjockbottnad kastrull (ta en som rymmer minst 1.5 liter eftersom du gör såsen i den också). Tillsätt vattnet och fiskbuljongen. Skär laxen i små bitar (du behöver inte vara jättenoga eftersom den kommer att falla sönder i såsen ändå) och hacka dillen. Riv vitlöken och tillsätt den, laxen och dillen i kastrullen. Smaka av med salt och peppar och red såsen med 1 msk maizena som du har blandat ut i lite vatten för att få den tjockare. Servera med tagliatelle. 
#1 - - ajlimullersandvik.blogg.se:

Men gud, krya på dig, stackare!! Åh, vad sugen jag blev. Min make är tyvärr allergisk mot fisk >.<

Svar: Tack så mycket, känns lite bättre med förkylningen nu
Lina