Kycklingkebab och Underbara barn

God eftermiddag! Idag har jag, Oskar och Feliica varit på "Underbara barn"-mässan i Älvsjö tillsammans med några vänner i några timmar och det var väldigt trevligt. Felicia började mässan med att sova i 1 timme medan vi gick runt och tittade och handlade olika saker (mer eller mindre nödvändiga).
 
Vi köpte en sovorm till Felicia eftersom hon nästan har vuxit ur sitt babynest, mumintallrikar, smurfleksaker som man kan fästa på hennes babyskydd i bilen och nya nappar för 6 månader och uppåt. Köpte 2 sorters nappar och den ena sorten skulle vara självlysande i mörker så att man lättare ska kunna hitta nappen när barnet har spottat ut den ur munnen på natten så vi får väl se hur det går i natt. 
 
Jag tänkte dessutom passa på att tipsa om en jättegod maträtt som vi åt häromdagen; kycklingkebab med vitlöksyoghurt och grönsaker. Kycklingen blev jättegod med marinaden och hade en hetta i sig som inte tog över men som var väldigt trevlig. Vi åt kebaben i mjuka tacobåtar men om man vill kan man ha pitabröd eller vanliga tortillas istället. 
 
Ingredienser till 4 personer
800 g kycklinglårfilé 
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 msk sambal oelek
1 riven vitlöksklyfta
1 msk olivolja
Salt och peppar
 
Gör så här
Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden och häll i en påse tillsammans med kycklinglårfilén. Gnid in marinaden i kycklingen och se till att alla bitarna täcks ordentligt. Låt stå i kylen över dagen. Lägg kycklingen i en ugnsform och tillaga på 200 grader tills kycklingen är färdig. Skär kycklingen i lagom stora bitar och servera tillsammans med färska grönsaker, vitlöksyoghurt och pitabröd. Vill man ha kycklingen ännu starkare kan man skeda över marinaden från formen över kycklingen innan man serverar.