Grillad T-bonesteak

Vi har varit lite dåliga på att grilla på sistone men eftersom det har varit så fint väder nu i september så bestämde vi oss för att ha en grillmiddag. På vår Ica Kvantum i Liljeholmen finns en jättebra köttdisk och där köpte vi med oss en T-bonesteak hem. En T-bonesteak är en styckningsdetalj med både oxfilé och biff och det är väldigt gott tillsammans och det här blev första gången jag provade den. 
 
Ett tips när man grillar kött är att ta fram det i god tid så att köttet hinner få rumstemperatur innan man lägger det på grillen, då blir den färdig snabbare och jag tycker att det blir ett jämnare grillresultat. Eftersom den här styckningsdetaljen har både oxfilé och biff får man försöka se till att biffen får mer av värmen än filén för att bägge ska bli färdiga samtidigt. Vi grillade köttet på 4 minuter på varje sida och då blev den ganska rare så 6 minuter på varje sida är nog lagom om man vill ha mediumrare och har en ca 3 cm tjock köttbit. 
 
#1 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

mums

Svar: =)
Lina