Mustig kycklinggryta

God morgon! Idag fick vi lite sovmorgon här hemma eftersom Felicia sov ända till strax innan 7 och Oliver vaknade strax innan och ville äta så det var skönt. Idag ska vi iväg och handla lite till en kräftlunch vi ska ha på lördag och då måste man ju självklart ha kräftor och goda tillbehör till det. Det är inte helt enkelt att hitta bra kräftor i affärerna men efter att ha läst lite olika kräfttest så ska vi testa färska turkiska kräftor från Pandalus, de har fått bra betyg så det verkar lovande =) Ska göra en västerbottenpaj med kantareller, baka bröd och göra en löjromsdip så att de som inte är superförtjusta i kräftor också blir mätta (Oskar tycker att det är lite för pilligt att äta kräftor). 
 
Igår gjorde vi en jättegod kycklinggryta som hela familjen tyckte väldigt mycket om och som är mustig och mättande med både kyckling och salsiccakorv och med lite smak av vitt vin och vitlök. Det var första gången vi provade göra den här grytan men det blir inte sista gången och idag blir det rester till lunch som förmodligen kommer att smaka ännu godare (grytor brukar ju bli godare när de får stå i kylen över natten och gotta till sig). 
 
Ingredienser till 6 portioner
1 gul lök
800 g kycklingfilé
250 g färska salsiccakorvar
3 dl vitt vin
1 vitlöksklyfta
10 champinjoner
5 dl kycklingbuljong
1 tsk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
1 kruka persilja
1 msk maizena 
2 msk grädde 
Salt, peppar och olja att steka i
 
Gör så här
Skär kycklingen och korvarna i bitar och bryn dem i olja, lägg sedan ner dem i en stor tjockbottnad gryta. Skär löken och champinjonerna i bitar och bryn även dem och lägg ner i grytan. Tillsätt det vita vinet och låt koka i 5 minuter så att alkoholen dunstar bort, tillsätt sedan kycklingbuljongen, hackad vitlök, timjan, rosmarin och smaka av med salt och peppar. Låt sjuda i 15-20 minuter. Hacka persiljan och tillsätt den, maizenan och grädden, låt koka upp. Servera med ris eller kokt potatis. 
#1 - - NORRSKEN EMMA:

Smarrigt smarrigt värre de där!
hungrig blir man också!

ha en underbar dag
kramar

Svar: Tack det samma =)
Lina