Leilas goda ribs

God kväll! Imorgon är det midsommarafton och det kommer vi att fira väldigt lugnt här hemma, jag är för trött och har för mycket foglossning för att orka göra något annat. Vi kommer att äta en sillunch mitt på dagen och sen grilla något gott kött på kvällen och avsluta med en sommartårta med maräng som efterrätt (har redan gjort tårtan eftersom den blir godare om den får stå till sig i kylen över natten). 
 
Ikväll har vi ätit jättegoda ribs till middag och jag gjorde dem efter ett recept av Leila Lindholm och det blev väldigt lyckat. Först kokar man ribsen i en buljong på vatten, vitlök, lök, salt och peppar i 1,5 timme för att de ska bli riktigt möra och nästan lossna helt från benen och sen penslar man på en god glaze och slänger in ribsen i ugnen i 30 minuter för att de ska få fin färg. 
 
Till ribsen serverade jag guacamole, hemmagjorda pommes frites i ugnen (fast de blev inte så bra, de föll bara isär och blev mosiga, kanske berodde på att jag använde bakpotatis istället för vanlig fast potatis), gräddfil och nachochips. Till maten drack vi en jättegod lemonad från ica med smak av rabarber och fläder - rekommenderas. 
 
Ingredienser till 6 portioner
5 kg tunna revbenspjäll
3 gula lökar
0,5 vitlök
15 svartpepparkorn
2 msk salt
 
2 dl ljust muscovadosocker
2 dl soja
2 dl ketchup
2 dl flytande honung
2 bitar ingefära
4 klyftor vitlök
 
Gör så här
Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i salt, pepparkorn, vitlök, gul lök skuren i stora bitar och ribsen. Låt koka på svag värme i 1,5 timme. Ta upp ribsen och torka av dem med hushållspapper (annars fäster inte glazen). Riv ingefäran och vitlöken till glazen och lägg i en skål tillsammans med de andra ingredienserna. Pensla på glazen på ribsen både på ovansidan och undersidan, lägg ribsen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och griljera ribsen i 30 minuter i mitten av ugnen. Pensla på glaze 2 gånger till under tiden de är i ugnen. Servera med goda tillbehör.