Lammfärsbiffar med tzatsiki och tomatsallad

God eftermiddag! Idag har vi provat ett nytt recept i vår kokbok "fredagsgourmet" och det var lammfärsbiffar med ris, tomatsallad och tzatsiki. Det var väldigt gott och roligt att testa en ny rätt som vi aldrig har lagat eller ätit hemma förut. Ingen av oss brukar laga mat med lammfärs i vanliga fall men det blev väldigt gott och smakar mer än vanlig köttfärs så det kanske blir en vanligare råvara här hemma. 
 
Egentligen stod den här rätten som lammfärskebab och serverades med stekta tortillabröd istället för med ris men vi hade inga tortillas hemma och det kändes lite mer som en komplett måltid med ris till. 
 
Ingredienser till 4 portioner
500 g lammfärs
1 dl krossade tomater
2 vitlöksklyftor finhackade
1 liten gul lök 
0.5 tsk mald kryddpeppar
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl finhackad persilja
1 tsk kanel 
 
Gör så här
Blanda alla ingredienserna till biffarna i en skål och forma sedan till avlånga biffar. Bryn biffarna runt om och lägg dem sedan i en ugnsfast form och tillaga i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter tills de är genomstekta. Servera med tzatsiki, tomatsallad och ris. 
 
#1 - - C:

Ska göra i morgon!