Invigning av vårt nya balkongbord

God eftermiddag! Vi har två balkonger i vår lägenhet och den ena är väldigt stor (8x2 meter) och är inglasad sen ett år tillbaka och ligger i österläge så vi har sol där på morgonen och förmiddagen. Den andra är lite mindre (8 kvadratmeter) och ligger i västerläge så där är det sol från tidig eftermiddag till kväll och där har jag fullt med odlingar (som just nu flyttas in därifrån på natten för att inte tomaterna ska frysa ihjäl). 
 
Till den stora balkongen har vi nu köpt ett bord och stolar för att kunna sitta där och fika och senare i sommar när det blir lite varmare även äta lunch och middag där ute och det blev jättebra. Häromdagen invigde vi vårt nya balkongbord och stolar genom att fika därute med Felicia på eftermiddagen. Vi hade gjort chokladbollar till oss och Felicia smaskade på ett smörgåsrån med smör på och var väldigt nöjd med det. Det är rätt skönt att sitta på den inglasade balkongen på eftermiddagarna/kvällarna på sommaren eftersom det inte blir supervarmt där men ändå tillräckligt varmt för att man ska kunna sitta där långt in på hösten utan att frysa. 
 
Ingredienser till chokladbollarna
150 g mjukt smör
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
2 msk starkt kaffe
5 dl havregryn 
 
Gör så här
Arbeta ihop smöret och sockret så att de blandar sig ordentligt. Blanda i vaniljsockret, kakaon, kaffet och havregrynen och arbeta ihop det. Rulla lagom stora bollar och rulla dem i kokosflingor. Låt stå i kylen i ca 30 minuter innan du äter dem.