Kalljästa frukostfrallor á la Ernst

God morgon! Som ni vet har jag testat lite olika recept på frukostfrallor och den här gången blev det kalljästa frukostfrallor efter ett recept av Ernst Kirchsteiger. Jag gjorde om receptet lite och la till torkade aprikoser och tranbär i degen och det blev väldigt gott och det var bekvämt att baka ut frallorna redan på kvällen och lägga på plåten så man bara behövde sätta in dem i ugnen på morgonen. 
 
Ingredienser till 12 frallor 
3 dl ljummet vatten
2 msk olja
25 g jäst
1 tsk salt
1 tsk socker
7 dl vetemjöl special
2 dl torkad hackad frukt 
1 äggvita till pensling
Frön till dekoration 
 
Gör så här
Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt de andra ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Dela degen i 12 bitar och rulla varje bit till en rund bulle och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa i rumstemperatur i 15 min och plasta sedan med plastfolie och ställ in i kylen över natten. Pensla med uppvispad äggvita och strö på frön. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in plåten i mitten av ugnen och sänk temperaturen till 225 grader och grädda i ca 20 minuter. 
 
#1 - - Ljuva Julia:

Det ser ju alldeles underbart ut, så himla härligt :D :D Jag är såååååå dålig på att baka, mördar jäst i vanlig ordning.

Svar: Ja de blev väldigt goda, varför blir det fel med jästen för dig? För varmt degspad eller något annat?
Lina