Supergod carbonara till middag

God kväll! Idag har vi ätit en supergod spagetti carbonara till middag och det var som vanligt hur gott som helst. Det är rätt bekvämt att göra carbonara till middag för det går snabbt att göra, är enkelt och det blir väldigt gott =) Felicia fick inte äta carbonara till middag eftersom vi tyckte att det var lite för salt för henne med både parmesanost och bacon så hon fick kycklingfilé med kokt potatis och broccoli istället och det var hon väldigt nöjd och belåten med. 
 
Ingredienser till 4 personer
4 portioner spagetti
2 paket bacon
1 dl riven parmesanost
2 st ägg
2 dl vispgrädde
1 finriven vitlöksklyfta
 
Gör så här
Koka pastan så att den är al dente och häll av vattnet.Skär baconet i lagom stora bitar och stek dem knapriga i en stekpanna. Vispa ihop äggen och vispgrädden med vitlöksklyftan och parmesanosten. Lägg i baconbitarna i kastrullen med pastan och rör runt lite. Häll över äggblandningen och rör runt så att pastan täcks av såsen på en platta med mycket svag värme på, ta av från värmen när såsen har blivit krämig och täcker pastan. Servera med lite riven parmesanost på. 
 
#1 - - Ann-Sofie:

Hej. Jag har nyss gjort din underbara potatisgratäng till grillat kött. Fantastiskt gott. Tack!!

Svar: Hej, vad kul att potatisgratängen blev god, gjorde den själv häromdagen till stekt oxfilé och det blev jättegott =)
Lina